الگوریتم های موتور جستجوی گوگل

ساخت وبلاگ

موتور جستجوگر گوگل برای آن که بتواند بهترین و مفیدترین نتایج مرتبط با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر را نمایش دهد از الگوریتم‌های مختلفی جهت تحلیل سایت‌های اینترنتی و مطالب آن‌ها و نمایش آن ها در فهرست جستجوهای خود استفاده میکند، افرادی که در حوزه خدمات سئو فعالیت می کنند لازمست تا با آشنایی کامل با این الگوریتمها استراتژیهای خود را هماهنگ نمایند. در این قسمت از مبحث بهینه سازی وب سایت به انواع الگوریتم های گوگل می پردازیم.

الگوریتم های موتور جستجوی گوگل جهت جلوگیری از روش های متقلبانه برای بدست آوردن رتبه خوب در نتایج گوگل:  

الگوریتم ها ی گوگل فوق العاده پیچیده هستند و به مرور پیچیده تر هم می شوند تا گوگل بتواند بهترین اطلاعاتی را که جستجوگران نیاز دارند به آنها ارائه کند. هنگامی که موتورهای جستجو برای اولین بار ایجاد شدند, خیلی زود بازاریابان جستجو توانستند راه هایی را پیدا کنند تا موتورهای جستجو فکر کنند که مشتریان وب سایت های آنها با رتبه خوبی آنها را پیدا کرده اند. در برخی مواقع این کار به سادگی گذاشتن یک تعداد کد در وب سایت که به آن متا تگ کلمات کلیدی (meta keywords tag) می گفتند انجام می شد. این متا تگ کلمات کلیدی به موتورهای جستجو می گفت که هر صفحه وب درباره چیست.

در تکامل گوگل, این مهندسان گوگل بودند که در درجه اول برای مرتبط ساختن نتایج موتور جستجو تا جای ممکن به کاربران تمرکز کردند. آنها ادامه دادند با کارکردن روی راه هایی برای متوقف کردن مردم از تقلب و پیداکردن روش های دیگری توسط مردم برای رساندن صفحات شان به بالای نتایج جستجو. در حال حاضر این الگوریتم های گوگل به نظر صدها عامل و فاکتور متفاوت دارند. برخی از این فاکتورهایی که ما می دانیم مهم هستند داشتن یک عنوان توصیفی خوب می باشد (که می بایست بین تگ های باشد). و خیلی موارد دیگر هستند که در حد حدس و گمان هستند مانند تاثیر داشتن و یا نداشتن گوگل پلاس روی رتبه بندی یک سایت.

تغییر الگوریتم به چه معناست؟

در گذشته, الگوریتم گوگل به ندرت تغییر می کرد. در صورتیکه وب سایت شما در رتبه 1 برای یک کلمه کلیدی خاص قرار می گرفت, این تضمین شده بود که وب سایت شما در این مکان باقی بماند تا آپدیت بعدی از راه برسد که تا هفته ها یا ماه ها ممکن بود اتفاق نیفتد. سپس آنها به روز رسانی دیگری را ارائه می کردند و همه چیز تغییر می کرد. بنابراین سایت ها باید به همان وضعیت منتظر می ماندند تا به روز رسانی بعدی اتفاق بیفتد.

انواع الگوریتم های گوگل

    الگوریتم گوگل پنگوئن

این الگوریتم در سال 2014 اجرا شد و هدف این الگوریتم لینک های موجود در وب سایت ها بود ، در این الگوریتم گوگل برای سایت هایی که دارای لینک های ورودی بیشتر و صحیح تر بود امتیاز بیشتری در نظر می گرفت و در نتیجه این وب سایت ها در نتایج بالاتری در جستجو ها قرار می گرفتند و در مقابل آن وب سایت هایی که در بهینه سازی خود از لینک های هرز استفاده می کردند در نتایج عقب تری قرار می گرفتند . در این الگوریتم کاربران می بایست مطالب مفید و با محتوی واقعی تولید نمایند تا در این صورت مطالب را در شبکه های اجتماعی قرار دهند و پس از اشتراک گذاری آنها بتوانند تعداد پسندهای بیشتری را جذب نمایند .

  الگوریتم گوگل پاندا

یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل که در واقع یک آنتی اسپم می باشد ، google panda  است وبه طور خلاصه وظیفه ی شناسایی روش های اسپم استفاده شده در سایت ها را بر عهده دارد برای مثال شناسایی محتوای نامناسب و کپی شده از سایت های دیگر، روش های متقلبانه در داخل سایت مانند کلوکینگ و سئو سیاه black hat.

الگوریتم مرغ مگس خوار

بر خلاف پاندا و پنگوئن، که بیشتر سعی داشت تا سئوکارها را به سئوی کلاه سفید (White Hat SEO) متمایل کند، الگوریتم مرغ مگس‌خوار گوگل (که در آگوست ۲۰۱۳ معرفی شد)، قصد دارد تا عبارت‌های جست و جو شده توسط کاربر را بهتر تجزیه و تحلیل کند.

این الگوریتم، تاثیر اساسی و مستقیمی بر روی امتیازدهی به وب‌سایت‌ها نخواهد داشت و هیچ احتیاجی نیست تا سئوکارها بخواهند مورد جدیدی را رعایت کنند. چرا که گوگل در این الگوریتم بیشتر سعی کرده که سیستم نمایش نتایج خود را به خواسته مخاطب نزدیک‌تر کند (برای مثال، قرار دادن برخی از صفحات شبکه‌های اجتماعی در نتایج جست و جوی برخی کلمات).

الگوریتم کبوتر

قطب اصلی موتور جستجوی گوگل الگوریتم کبوتر است. این الگوریتم به زبان ساده به شیوه زیر عمل میکند. اطلاعات وب‌سایتهای اینترنتی در قفس‌های داده قرار می‌گیرند و در هر قفس تعدادی کبوتر وجود دارد که به بررسی محتوای این سایتها و مقایسه آن‌ها با کلمه کلیدی جستجو شده می‌پردازند. هر بار که مطلبی مناسب کلمه کلیدی پیدا کنند یک بار به آن نوک می‌زنند. صفحاتی که بیشترین مقدار نوک به آنها خورده شده باشد در گوگل بالاتر نشان داده می‌شوند. ضمنا این الگوریتم به محلی کردن نتایج جستجو نیز کمک زیادی می‌کند. به این ترتیب که با در نظر گرفتن محل سکونت فرد جستجو کننده نتایجی را به او نشان می‌دهد که به محل سکونتش نزدیک‌تر باشد. مثلا لیست کردن مغازه های فروش ابزار آلات که در محله زندگی او قرار دارند.

الگوریتم PayDay Loan

این الگوریتم برای مبارزه با سایت هایی که از کلمات کلیدی پرکاربرد برای سایتشان استفاده می‌کنند و در عمل به نوعی کار اسپم انجام می‌دهند طراحی شده است. به این گونه که سایت‌هایی که مطالبشان با کلمات کلیدی که تعیین نموده‌اند و معمولا جزء کلمات کلیدی پر استفاده قرار دارند شناسایی شده و از لیست جستجوها حذف می‌گردند.

 الگوریتم  Page Layout

این الگوریتم نسبت به شناسایی و جریمه‌ وب‌سایت‌هایی که در خود تبلیغات آزاردهنده دارند طراحی شده است. این تبلیغات ممکن است به صورت پاپ‌آپ، فلشی و یا در بین پست‌ها قرار داشته باشند که علاوه بر کاهش لود سایت و ایجاد مشکل در پیدا کردن مطلب اصلی، موجب آزار بیننده نیز می‌شود. گوگل با استفاده از الگوریتم پیج لایوت به مبارزه با چنین وب‌سایت‌هایی می‌پردازد.

الگوریتم Page Authority

این الگوریتم به معنای قدرت صفحه می‌باشد و با استفاده از فاکتورهای مختلفی نظیر کیفیت محتوا، میزان لینک ورودی از سایت‌های دیگر، تعداد بازدید کننده و زمانی که بازدیدکننده‌ها در سایت شما می‌گذرانند میزان قدرت صفحه وب‌سایت مشخص شده و در رتبه آن در گوگل تاثیرگذار است. این الگوریتم شبیه همان پیج‌رنک گوگل است با این تفاوت که امتیازدهی به فاکتورهای ذکر شده توسط سایت موزدات‌کام moz.com صورت می‌پذیرد.

الگوریتم های جدید گوگل

    الگوریتم کافئین

این الگوریتم نیز مانند الگوریتم مرغ مگس خوار برای سرعت بخشیدن به نتایج جستجو و همچنین اختصاصی تر کردن آنها برای کلمه کلیدی وارد شده طراحی شد و تعامل نتایج جستجو با محتوای شبکه های اجتماعی را به میزان زیادی افزایش داد. بنابراین در حال حاضر فعالیت در شبکه های اجتماعی به میزان زیادی روی سئوی سایت تاثیر مثبت دارد.

    الگوریتم گورخر

این الگوریتم جهت کیفیت سنجی فروشگاه های اینترنتی طراحی و اجرا شد و پس از آن فروشگاه اینترنتی های بی کیفیت و تقلبی از دور رتبه بندی در موتورهای جستجو خارج شدند. طراحی سایت به صورت واکنش گرا یا ریسپانسیو، داشتن بارکد برای تمامی کالاها، استفاده از کوپن های تخفیف برای تشویق کاربران به خرید این محصولات، ایجاد مقایسه با کالاهای موجود در سایتهای دیگر، کم شدن مراحل خرید و راحتی خریدار، وجود قیمت روی کالاها، وجود آدرس معتبر برای فروشگاه و ... عواملی هستند که گوگل در این الگوریتم خود به آنها توجه میکند.

الگوریتم mobilegeddon

    این الگوریتم جزء جدیدترین الگوریتمهای گوگل به حساب می آید که در اردیبهشت امثال اعمال گردیده است. سایت هایی که در صفحات تبلت و گوشی های همراه به خوبی نمایش داده نمیشوند به تدریج از نتایج جستجو حذف خواهند شد. یکی از راه هایی که سایت را منطبق با صفحه نمایش موبایلها و تبلت ها طراحی کنیم استفاده از ابزار بوت استرپ است که آموزش بوت استرپ در مقاله ای در همین سایت قرار داده شده است.

چند نکته درباره بروز رسانی های گوگل:

  • همزمان با هر الگوریتم، الگوریتم های دیگری نیز به روز می شود که همگی، در تاثیر گذاری یکدیگر، موثر هستند.زیرا الگوریتم ها با هم ترکیب می شوند و هیچ وقت در نقطه مقابل یکدیگر قرار نمی گیرند.بلکه تکمیل کننده یکیدیگر هستند.برای مثال، الگوریتم پاندا، به کمک الگوریتم پنگوئن، به کمال می رسد و برعکس.
  • الگوریتم ها و کلا تغییرات گوگل، با زبان پارسی ما، چند سالی فاصله داشتند.اگر صرفا تئوری به موضوع بپردازیم، باید گفت که تاثیر الگوریتم های گوگل، با فاصله چند ماهه، روی زبان فارسی اعمال می شد.اما از انجا که سئوروز، نه مترجم است و نه تئوری پرداز، باید گفت، که الگوریتم پاندا واقعا با فاصله های چند ساله به زبان فارسی می رسید که اکنون گوگل با هوشمند تر شدن،زبان ها را بهتر درک می کند و به راحتی می توان گفت، اگر در سال ۲۰۱۱، الگوریتم گوگل، دو سال طول می کشید تا روی نتایج فارسی ، تاثیر بگذارد، در سال ۲۰۱۴، با فاصله هایی کمتر از ۳ ماه، به زبان فارسی می رسید و اکنون انتظار آن می رود که دیگر، فاصله اعمال تغییرات گوگل روی کشور ها و زبان های دیگر، بسیار ناچیز شود.
  • الگوریتم ها و تغییرات، دارای خطا هستند و ممکن است در اثر آنها، نتایج مفیدی حذف شود یا نتایج بیهوده ای پدیدار شود که البته به نسبت مزیت تغییرات، معمولا بسیار کمتر هستند.
آموزش سئو و بهینه سازی سایت و وبلاگ...
ما را در سایت آموزش سئو و بهینه سازی سایت و وبلاگ دنبال می کنید

برچسب : الگوریتم های موتور جستجوی گوگل,الگوریتم موتور جستجوی گوگل, نویسنده : seo-siteo بازدید : 189 تاريخ : پنجشنبه 1 مهر 1395 ساعت: 18:43